Szolgáltatások

Polgári esküvői szertartásvezetés, 

a kimondott IGEN megerősítő ceremóniája, 

fogadalomtétel, 

aranylakodalom szertartásvezetése, 

különleges születésnap, mint pl. a 18., 90., 100. méltó köszöntése,

egyéni igények szerint.

Ki köti a házasságot, Anyakönyvvezető vagy Szertartásvezető?

Anyakönyvvezető az,

aki hivatalos esketéseket végez.
Közalkalmazottként, a Polgármesteri Hivatal házasságkötő termében, esetenként jegyzői engedéllyel külső helyszíneken is.

M
unkanapokon ingyenesen, legkésőbb 18.30 órai időpontban, szombatonként térítés ellenében, bejelentkezés és 30 napos várakozási idő letelte után.

Anyakönyvvezető nem választható, bejelentkezéskor, sorra kerülés alkalmával dől el, hogy ki adja össze majd a párt. A ceremónia szövege az ő kompetenciája, a szertartás alatti versek, zenék, vagyis a műsor azonban időhatárokon belüli időtartamban, a közreműködő művészek által vállalt áron, szabadon rendelhető tőle és általa.
 

A családjogi köteléket, vagyis a házassági anyakönyvi kivonatot kizárólag ő jogosult és hivatott kiállítani.
Nagyon röviden, ez a hivatalos menetrend.


Mindkettejük jellemzője, hogy a ceremónián hivatalos öltözékben, anyakönyvi emlékkönyvvel és a szertartás kellékeivel jelennek meg a házasulandók előtt.

Most, hogy ezeket tisztáztuk, szívből kívánom nektek:

Váljon valóra!  

           Szertartásvezető az,  

aki a hivatalosan megkötött házasságot a pár felkérésére, Polgármesteri Hivatalon kívüli helyszínen, megállapodás szerinti időben, módon és áron, megerősíti a pár által igényelt forgatókönyv szerint. Ebben az esetben a jegyespár a megrendelő, a Szertartásvezető pedig a szolgáltató. A szertartás előtt, az esküvőszervezés időszaka alatt megismerkednek, közösen megtervezik a szertartás forgatókönyvét, egyeztetik a kívánságuk szerint megírt személyes hangvételű, egyedi szöveget. Ezek a szertartások történhetnek itthon és külföldön, akár külső helyszíneken, mint pl. tengerparton, Balaton partján, Duna mentén, erdő közepi tisztáson, kikötőben, saját kertben, akár fedett vagy zárt helyen, vendéglátóipari egységben, gyakorlatilag bármely méltó helyszínen.
A szertartás időbeni korlátok nélkül tart, mindenben, így tartalmában is alkalmazkodva a házasulandók egyéni igényeihez.

        Igaz(i), vagy hamis? - Mármint a szertartáskor kimondott "igen"...
Természetesen igaz(i)!
Tapasztalatom szerint azok a párok, akik szertartás mellett döntenek, azért (is) választják azt, mert egyrészt az élményt, magát a vállalást kettesben szeretnék megélni - a lehető legintimebben, másfelől pedig azért, mert a látványt a rokonoknak, barátoknak, ismerősöknek tartogatják, velük viszont vágyják  feltétlenül megosztani. Így mindenki igénye maradéktalanul teljesülhet, hiszen elkerülhető az, ahogy bárki, akárki, mindenki beleszóljon bármibe, akármibe, mindenbe. Az időpontba, a vendéglistába, a ruhába, a csokorba, az időjárásba és még ki tudja, mibe...
Van az egymás iránti elköteleződésben valami felemelő, mélyen megérintő, megható és hamisítatlanul különleges érzés. A PILLANATban egyszeri és megismételhetetlen VARÁZS.
Legbelül, a szívükben és a lelkükben mindkettőnek megvan a helye...
Amikor pedig szertartáshoz felveszi a menyasszony/vőlegény a vágyott, megálmodott, kiválasztott ruhát, bármilyen stílusú, hangulatú, színű legyen is, azt egyenesen látni kell! Mindenkinek! Miközben a szertartáson elhangzik az "igen", azt ott, akkor, bizony nagyon komolyan gondolják. Megkérdőjelezhetetlenül.
Törvényes keretek között, hivatalosan csakis Anyakönyvvezető eskethet és ez így van jól. Amikor két ember emelkedett hangulatban, egymás iránti érzéseiktől, érzelmeiktől átitatva odaáll elé, azt megélni semmihez sem fogható.
Aki nem hiszi, járjon utána!

Szolgáltatás megrendelése

Kérjük, add meg adataid és a lehető leghamarabb felvesszük veled a kapcsolatot.

Készítsd el weboldaladat ingyen!